Tatil beldesi Çeşme kaderine terk edildi!

20 Ağustos 2024 - 14:51

Türkiye'nin önemli tatil beldelerinden biri olan Çeşme'de yol kenarlarında yer alan moloz atıkları tepki topladı. Vatandaşlar, 'Başkan Denizli, Çeşme'yi kaderine terk etti' dedi.

Türkiye’de turizm sektörünün can damarlarından olan Çeşme’deki çevre kirliliği görenleri isyan ettirdi. Eski Çeşme yolu üzerinde moloz atıklarının yer alması kötü görüntüye sebep olurken, otoyolu kullanmayıp eski yoldan Çeşme’ye giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında isyan etti.

Vatandaşlar, Çeşme gibi önemli bir tatil merkezine bu görüntülerin yakışmadığını dile getirerek, “Çeşme’de böyle bir görüntüyle karşılaşmak bizi üzdü. Hem İzmir hem de Türkiye için önemli bir öneme sahip olan bir beldede çevre kirliliğine sebebiyet veren kişiler tespit edilerek gerekli tedbirler alınmalı” dedi.

İlçedeki çevre kirliliğine karşı Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ve Çeşme Belediyesi ekiplerine çağrıda bulunan vatandaşlar, “Başkan Denizli, görünen o ki Çeşme’yi kaderine terk etti. Turizmin can damarlarından biri olan Çeşme’de bu çevre kirliliğine belediye ekipleri bir an önce harekete geçmeli. İlçede temizlik seferberliği başlatılmalı. Genç bir başkanın çevreye karşı daha duyarlı olmasını beklerdik” diyerek isyan etti.