Kınık'ta tarihi çeşme kaderine terk edildi!

23 Temmuz 2024 - 16:09

Kınık'ta bulunan bir tarihi çeşmenin bakımsızlığı çevre halkının tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, yetkililere seslenerek tarihi çeşmenin onarılmasını istedi.

İzmir’in Kınık ilçesi Kocaömerli köyü Dalgıç Sokak’ta bulunan bir tarihi çeşmenin bakımsızlığı ve kullanılamaz halde olması çevre halkının tepkisini çekti. Çevre halkı Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur ve Kınık Belediyesi ekiplerine seslenerek, tarihi çeşmenin onarılmasını ve tekrar kullanılabilir hale gelmesi için çağrıda bulundu.

Vatandaşlar, tarihi çeşmenin uzun süredir bakımsız ve kullanılamaz bir halde olduğunu belirterek, “Hem tarihimiz hem de halkımız için önemli olan bu tarihi çeşmenin onarılmasını ve tekrar kullanılabilir hale getirilmesini istiyoruz. Maalesef göründüğü gibi çeşme bakımsız ve kullanılamaz halde. Bu kadar tarihi bir öneme sahip olan bu çeşmenin neden bugüne kadar onarılmadığını anlayamıyorum. Belediye yetkilileri bir an önce burada çalışma başlatmalı” diyerek tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Sema Bodur’u seçildiği günden beri alanlarda görmediğini dile getiren vatandaşlar, Başkan Bodur’a da çağrıda bulunarak, “Seçim döneminde oy için mahalle mahalle gezenler, şimdi halkı ve taleplerini görmezden geliyor. Başkanımızı alanlarda görmek ve Kınık’taki tarihi yapılara sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.