Kınık'ın oyun parkları tehlike saçıyor!

18 Eylül 2024 - 13:26

Kınık'ta kaderine terk edilen bir oyun parkı, tehlike saçıyor. Çocuklarını parka getiren aileler, bakımsızlıktan dolayı ortaya çıkan manzaranın Kınık için utanç verici olduğunu ve çocuklarının güvende olmadığını belirterek isyan etti.

İzmir'in doğal güzellikleriyle dikkat çeken ilçelerinden Kınık'ın Yayakent Mahallesi'nde bulunan bir oyun parkının bakımsız hali, tepkilere yol açtı.

Çocuklarını parka getiren ailelerin Medya Ege Whatsapp İhbar Hattı'na şikayette bulunması üzerine bölgeye giden ekibimiz, parkın içler acısı halini kayıt altına aldı. Çekilen görüntülerde, parkta bulunan bir çeşmenin, oyun aletlerinin ve bankların kırıldığı, oyun alanında oluşan çukurların kapatılmadığı, toprak zeminin hayvan pislikleriyle kaplandığı, etrafa atılan bira şişeleri ve çöplerin çevre kirliliği yarattığı görüldü.

Kınık Belediyesi tarafından oyun parkında gerekli çalışmalar yapılmazken, çocukları için endişelendiklerini belirten aileler, Belediye Başkanı Sema Bodur'un çocukların hayatını riske atan bu sorunları görmezden gelmesine isyan etti.

Çocuklarının güvenli ve temiz bir ortamda eğlenerek zaman geçirmelerini istediklerini belirten aileler, belediye yetkililerinin bir an önce oyun parkında çalışma yapması gerektiğini ifade ederek, "Çocukların kullandığı bir alanda bu manzara, ilçemiz için utanç verici. Çocuklarımız oyun oynamak istediği zaman onları parka getirirken kaygılanıyoruz. Oyun aletleri kullanılamaz halde, oturmak amacıyla yapılan banklar kırılmış, etraf çöp, bira şişeleri ve hayvan pislikleriyle kaplı. Parkın içinde oluşan çukurları kapatmamışlar. Çocuklar için tehlikeli bir ortam oluşmuş ve en kötüsü de bu hale gelene kadar hiçbir belediye yetkilisi, bu sorunun çözüme kavuşması için adım atmamış. Belediyenin bunları göz ardı etmemesi gerekiyor. Bu sorunu çözmek adına yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.