Kemalpaşalılar'ın moloz çilesi bitmiyor!

18 Eylül 2024 - 13:53

Kemalpaşa'da evsel atık, çöp, moloz ve hafriyat gibi çeşitli atıkların ortaya çıkardığı çevre kirliliği artarak sürerken, vatandaşlar yaşanan kirliliğe "Moloz çilemiz bitmiyor" sözleriyle tepki gösterdi.

İzmir'in doğal yaşam alanlarıyla dikkat çeken ilçelerinden Kemalpaşa'da, kayıt dışı alanlara dökülen çöp, moloz ve hafriyat gibi çeşitli atıkların ortaya çıkardığı çevre kirliliği uzun süredir devam ediyor. Aylardır yaptığımız çevre katliamı haberlerine her gün bir yenisi daha eklenirken, vatandaşlar onlarca şikayete rağmen belediye yetkilileri tarafından gerekli çalışmaların yapılmamasına isyan ediyor.

Özellikle orman yangınlarının artış gösterdiği bu dönemde, yangına yol açabilecek durumlara karşı daha hassas olunması ve yangın riski yüksek bölgelerde temizlik çalışmalarının daha da artırılması gerekirken tam aksine buna yönelik hiçbir hizmette bulunulmadığını belirten Kemalpaşalılar, "Biz ilçemizde çevre katliamı yaşandığını ve temizlik çalışması yapılmadığını sürekli dile getirmekten utanır olduk ancak başkanımız Mehmet Türkmen, görünen o ki bu görüntülerden utanç duymuyor. Kemalpaşa halkını, bu rezalete mahkum ettiler. İlçenin dört bir yanında çöp ve molozlarla karşılaşıyoruz. Bizim moloz çilemiz bitmiyor. Onca şikayete rağmen belediye başkanımız şimdiye kadar, Kemalpaşa'nın kanayan yarası haline gelen çevre kirliliğine kalıcı bir çözüm üretemedi. Bıktık usandık artık. Ne bir denetim, ne bir temizlik çalışması yapılıyor, ne de sorumlulara yönelik cezai bir işlem uygulanıyor. Bu çilenin artık son bulmasını istiyoruz" sözleriyle tepki göstererek Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e tepki temizlik çağrısında bulundu.