Dikili'ye böyle mi sahip çıkacaksınız?

18 Eylül 2024 - 14:08

İzmir'in Dikili ilçesindeki çeşitli bölgelerde yer alan çöp, lastik ve mobilya atıkları vatandaşları tedirgin etti. Çevreye duyarlı vatandaşlar, 'Başkan Kırgöz, bu manzara canımızı yakıyor. Dikili'ye böyle mi sahip çıkacaksınız' diye sordu.

İzmir’in güzel ilçelerinden biri olan Dikili’deki çöp, lastik ve mobilya atıkları tepkilere neden oldu. Vatandaşların ihbarı sonrası bölgeye giden Medya Ege ekibimiz, çevre kirliliğini yakından görüntüledi.

Dikili Belediyesi Atık Lastik Depo Alanı’nda biriken lastiklerin yangına sebebiyet verebileceğini belirten vatandaşlar, “Allah korusun burada bir yangın çıksa, Dikili Belediyesi yangını söndüremez. Bu atık lastikler olası bir yangında büyük tehlike saçıyor. Belediyemiz bunu görmüyor mu?” diye isyan etti.

Ayrıca Belediye Başkan Adil Kırgöz'ün de dükkanın olduğu Sanayi Sitesi içerisinde, “Çöp, moloz dökmek yasaktır” uyarısının asılmasına rağmen, çöp ve mobilya gibi benzeri atıkların olduğu görüldü.

Çevreye duyarlı vatandaşlar, “Başkan Kırgöz, bu manzara canımızı yakıyor. Dikili’ye böyle mi sahip çıkacaksınız” diye sordu.

İlçe genelinde Dikili Belediyesi’nin temizlik seferberliği başlatmasını isteyen vatandaşlar, “Maalesef sağlımız tehdit altında. Ekiplerin en kısa sürede ilçemizi çöplerden arındırmasını istiyoruz. Başkan Kırgöz, kendi dükkanının olduğu Sanayi Sitesi'nin halini de mi görmüyor. Yazıklar olsun” dedi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve Dikili Belediyesi ekiplerinin çevre kirliliğine karşı denetimlerini artırmasını da isteyen vatandaşlar, “Dikili’mize, ilçemize hep birlikte sahip çıkalım, İlçemiz çöplerle, atıklarla anılmasın” diyerek de yetkililere çağrıda bulundu.