Bergama'da gece 'festival'! Gündüz 'pejmürde' hal!

18 Eylül 2024 - 13:27

İzmir'in turistik ilçesi Bergama'da bu yıl 88.kez düzenlenen ve uluslararası nitelik kazandırılmaya çalışılan Bergama Kermesi, gece 'festival', gündüz 'pejmürde' hal manzaraları yaratmaya başladı.

İzmir Bergama Kermesi bu yıl, 88. kez düzenlendi. Uluslararası nitelik kazandırılmaya çalışılan Bergama Kermesi, Bergama Belediyesi tarafından organize edildi. Geceleri 'festival' havasına bürünen Bergama Kermesi, gündüzleri bir çok insan için en kötü organizasyon olarak akıllara yazıldı.

Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen 88. Uluslararası Bergama Kermesi, geceleri festival havasında geçerken, esnafın gündüzleri Bergama'yı pejmurde hale sokması herkes tarafından tepkiyle karşılandı.

Kermes alanında çadırlar, tezgahlar ve küçük arabalarla kurulan alışveriş yerlerine, tanıtım alanlarına, gündüzleri üzerine örtülen naylon brandalarla, bezlerle, yırtık örtülerle, battaniye ve naylonlarla kapalı havası verilmeye çalışıldı. Bergama Kermesi'nin gece karanlığında görünmeyen görüntü kirliliği, gündüz Bergamalılar başta olmak üzere, Bergama'ya gelen bütün herkesin tepkisine neden oldu.

Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik'in ve ekibinin organizasyon beceriksizliğinin yansımasını Bergama Kermesi'nde net olarak görenler, 88 yıllık, uluslararası boyut kazandırılmaya çalışılan Bergama Kermesi'nin bit pazarından kötü hale getirilmesine sitem ettiler.