Başkan biz temizleyelim!

18 Eylül 2024 - 13:42

Bergama'da Tarihi Kızılavlu Mısır Tanrıları Tapınağı'nın çevresindeki şarap şişeleri ve atıklar çevre katliamına yol açarken, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik'e seslenen çevre halkı, 'Başkan temizlemeyeceksen biz temizleyelim' dedi.

Bergama’da Milattan Sonra 2. Yüzyılda İmparator Hadrian döneminde inşa edilen ve tarihe bir öneme sahip olan Kızılavlu Mısır Tanrıları Tapınağı bölgesindeki çevre katliamı bitmek bilmiyor. Vatandaşlar tarafından Medya Ege WhatsApp ihbar hattına gelen şikayetler sonrası bölgeye giden ekibimiz yaklaşık 1 hafta önce gündeme getirmişti.

Bölgenin hala temizlenmediğini dile getiren vatandaşların ardından ekibimiz tekrar bölgeye giderek çevre katliamını görüntüledi. Kızılavlu Mısır Tanrıları Tapınağı bölgesinde şarap şişeleri, evsel ve hafriyat gibi atıkların giderek arttığı görülürken, duyarlı vatandaşlar duruma isyan etti.

Vatandaşlar Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik ve Bergama Belediyesi ekiplerine seslenerek, bölgenin bir an önce temizlenmesi çağrısında bulundu.

Vatandaşlar, Başkan Çelik’e, “Tanju Başkan konser gibi etkinlikler yapıyor. Başka bir şey yaptığı yok. Yapmayacaksa söylesin, sosyal medya üzerinden duyuru yapsın, biz kendimiz Bergama halkı olarak bölgeyi temizleyelim” diyerek isyan etti.

Bergama’nın hizmet alamadığını vurgulayan vatandaşlar, “Bergamalılar olarak belediyemizden hizmet bekliyoruz. İlçemizin çöplüğe dönmesini istemiyoruz” dedi.